Червень 2020


Червень 2020
Moxa Сonnection


Використання стільникових шлюзів IIoT в моніторингу води та стічних вод

Використання стільникових шлюзів IIoT в моніторингу води та стічних вод

  Розподіл води та управління стічними водами можуть бути не особливо гламурними, але це одна з найважливіших послуг, на які ми покладаємось у повсякденному житті. Кожен раз, коли Ви включаєте змішувач, стрибаєте під душем або промиваєте туалет, стічні води потрібно транспортувати до очисних споруд, перш ніж вона може знову потрапити в навколишнє середовище, щоб уникнути забруднення. Ми зазвичай не замислюємося про те, як комунальні служби здатні доставляти прісну воду до наших кранів, поки щось не піде не так. Стічні води доставляються до очисних споруд поза нашими будинками та вулицями.ами та вулицями.

   Фізика того, як вода тече по трубах, - лише частина картини. Служби розподілу та очищення води також повинні постійно контролювати стан трубопроводів на тисячах метрів для запобігання та усунення витоків, корозії та закупорень. Для виявлення витоків та інших проблем інженери традиційно відправляються після повідомлення про проблему. Однак простежити та відремонтувати витікаючи водопровідні труби у віддалених районах за короткий проміжок часу може бути важко. У більшості випадків для обслуговування та ремонту потрібні два-три дні, протягом яких вода або стічні води можуть потрапляти в навколишнє середовище.

  Рішення для віддаленого моніторингу на основі IIoT

Муніципальна компанія з управління водою прийняла рішення про створення інтелектуального рішення дистанційного моніторингу на основі IIoT для запобігання та виправлення витоків води та стічних вод, корозії трубопроводів та перекриття стічних вод. Пристрої віддаленого вводу / виводу були розгорнуті в різних місцях по всій системі трубопроводу для збору показань з тисяч датчиків температури, тиску, потоку та РН. Кожен віддалений пристрій вводу / виводу потім надсилатиме дані в шлюз IIoT через Ethernet зв'язок. Шлюз IIoT, який встановлюється у спеціальній шафі, потім передає дані по стільникових мережах до системи віддаленого моніторингу на приватному хмарному сервері.

Використання стільникових шлюзів IIoT в моніторингу води та стічних вод

  Призначений для суворих середовищ та малих шаф

  Оскільки крайові шлюзи IIoT потрібно розміщувати в невеликих зовнішніх шафах управління, які піддаються надзвичайним умовам навколишнього середовища, і живляться за допомогою невеликих сонячних батарей, компактний розмір, широкий діапазон робочих температур і низьке споживання енергії UC-8100A-ME-T Moxa Крайовий шлюз Linux IIoT робить його ідеальним для цього проекту. У наданому рішенні Moxa пристрій віддаленого вводу / виводу ioLogik E1200 збирає послідовні дані датчика поля вводу / виводу, перетворює сигнали в Modbus TCP, а потім передає дані Modbus до крайового шлюзу UC-8100A-ME-T IIoT. З процесором на 1 ГГц Arm на основі та 1 ГБ оперативної пам’яті крайовий шлюз здатний достатньо обробляти дані, споживаючи лише 10 Вт енергії. Ще однією ключовою перевагою є те, що шлюз забезпечує інтегрований стільниковий зв’язок LTE, що виключає потребу в додатковому стільниковому шлюзі та економить витрати на розгортання та цінний простір кабінету. Більше того, Moxa також надає попередньо вбудовані API та утиліту для керування стільниковим зв’язком, щоб системному інтегратору не потрібно розвивати зв’язок даних з нуля, зрештою зменшуючи інженерні зусилля.

   Використовуючи ці рішення IIoT для надійної доставки даних у реальному часі з численних майданчиків у високорозподіленій системі водопроводів до централізованої системи SCADA, компанія з управління водними ресурсами може віддалено контролювати стан трубопроводів через приладну панель, розміщену на її приватній хмарі. Зрозуміло, що ці рішення IIoT заощаджують час на виявлення та усунення протікаючих, корозійних або заблокованих труб, а також зберігають течію води.

 
Продаж продукції MOXA в Україні : 
Київ: Тел. -  38 (044)
277-10-71, 277-10-72. E-mail sales@moxa.com.ua
Підтримка продукції MOXA в Україні - Телефон - 38 (044) 277-10-73, E-mail support@moxa.com.ua.
Copyright © 2020 Moxa Inc & Vector Kyiv. All rights reserved.
Переклад компанії "Вектор " Київ - прем'єр дистриб'ютора MOXA в Україні.
Передрук і відтворення будь-яких фрагментів даної розсилки тільки з дозволу компанії "Вектор"